- door Magnolis

Voornemens

Een researchteam bij Google constateerde op basis van een langdurig en grootschalig onderzoek dat de volgende 5 werkvelden de absolute voorwaarden waren voor een efficiënt, succesvol en -vooral- gelukkig team. Het gaat hier telkens om groepsattitudes die de collectieve intelligentie van de werknemers begunstigden. Misschien kan u er samen met uw team inspiratie uit putten voor 2018 (en lang daarna)? Zo kan u meewerken aan het bewijzen van een oude stelling: "Het geheel is groter dan de som der delen." (Aristoteles)

 1. Betrouwbaarheid.
  Teamleden krijgen alles op tijd klaar en voldoen aan de verwachtingen. Mensen kunnen op elkaar bouwen en geven vertrouwen aan elkaar om taken tot een goed einde te brengen. Er is ruimte om risico te nemen, want collega’s zijn er voor elkaar om in te grijpen waar nodig.

 2. Structuur en helderheid.
  Goed presterende teams hebben duidelijke doelen en goed omschreven rollen binnen de groep. Iedereen kent zijn plaats in het team, weet wat er van hem verwacht wordt en wat hij op zijn beurt mag verwachten van zijn collega’s. Er zijn geen grijze zones in de structuur van het bedrijf - iedereen heeft zijn eigen plekje in het organogram.

 3. Betekenis.
  Het werk heeft een persoonlijke betekenis voor elk lid. Iedereen voelt zich waardevol en gewaardeerd. De teamleden zijn trots op hun werk en zijn blij in het bedrijf thuis te horen.

 4. Impact.
  De groep gelooft dat hun werk doelgericht is en een positief effect heeft op grotere schaal. Men is ervan overtuigd dat ieders werk bijdraagt aan de goede zaak en dat hun werk ertoe doet.

 5. Psychologische veiligheid.
  Voor de werknemers is het bedrijf een instelling waar iedereen veilig risico's kan nemen, zijn mening geven en vragen stellen zonder oordeel. Er heerst een cultuur waarin managers dekking bieden aan elk van de teamleden en waar veilige zones worden gecreëerd, zodat werknemers echt zichzelf kunnen zijn. Er is geen angst om incompetent te lijken, zodat goeie vragen en wilde ideeën niet worden ingehouden.

O.b.v. Google Spent 2 Years Studying 180 Teams. The Most Successful Ones Shared These 5 Traits. Courtesy Google.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info